Žalioji arbata „Japan matcha“


  • Prekės kodas: Žalioji arbata-16
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • Grynasis kiekis: 40.00g

  • 20,99€




Žalioji arbata „Japan matcha“

Matcha - sodrios, tamsiai žalios spalvos ir ypač ryškaus skonio, tiršta, beveik sriubinė arbata, gaminama sutrintus arbatlapių miltelius išplakus su vandeniu. Ritualinis gėrimas, kuriuo Japonijoje vaišinami garbūs svečiai. Tuo pat metu ir karstelėjusi, ir salstelėjusi, ir umami (sultinio) skonio. Gali būti geriama vakarietiškai - su pienu, kaip kava.


PARUOŠIMAS

Pusę šaukštelio Matcha miltelių užpilti 70 ml šilto vandens (60 ºC) ir plakti bambukine šluotele tol, kol miltukai tolygiai pasiskirstys vandenyje, o paviršiuje susidarys graži puta.


  • Matcha – tai švieži arbatos pumpurėliai ir lapeliai, sutrinti į miltelius. Daugiau nei 800 metų Zen budistų vienuoliai naudoja šią arbatą meditacijų metu. Vienuoliai tiki, jog Matcha arbata praskaidrina mintis, subalansuoja procesus, vykstančius mūsų kūne ir sieloje. Atrodo, ką bendro gali turėti mūsų greitų apsukų kasdienybė su vienuolių budistų meditacijomis. Bet geriau pagalvojus, ne tokie mes ir skirtingi: mažai miegame, dirbame protinius darbus, mums svarbu susikaupti net ties monotoniškomis užduotimis.
  • Matcha arbatai gaminti naudojami tik jauniausi ir šviežiausi arbatlapiai, užauginti šešėlyje nuo kaitrios saulės paslėptuose arbatos soduose. Arbatlapiai akmeninių girnų pagalba sutrinami į smulkius miltelius.
  • Matcha arbata unikali ir savo paruošimo būdu. Į miltelius sutrinta arbata bambukinės šluotelės pagalba išplakama vandenyje. Geriant Matcha, į virškinimo traktą kartu su arbatlapių ištrauka pakliūna ir smulkiai sumalti arbatlapiai.


Regionas – Japonija.

Poveikis – stipriai tonizuoja, tonizuoja.

Dominuojantis aromatas – gėlės / žolelės.

Ieškantiems išskirtinumo – stiklo indelyje.

Skonio pojūtis – umami.


Rašyti apžvalgą

Žymos: žalioji, arbata, „japan, matcha“