Turkiška juodoji arbata


  • Prekės kodas: Juodoji arbata-12
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • Grynasis kiekis: 100.00g

  • 8,00€




Turkiška juodoji arbata

Maži juodi lapai suteikia užpilui rudai oranžinį atspalvį. Aromatas ir skonis primena skrudintą, matės ir citrinžolės skonį.


PARUOŠIMAS

  • Arbatinuką kuriame plikysite arbatą pakaitinkite, kad įšiltų.
  • Arbatžolių įberkite tiek šaukštelių, kiek puodelių gersite, ir dar vieną arbatinukui ir užpilkite karštu vandeniu.
  • Pilkite tik pusę arbatinuko.
  • Kai arbatą pritrauks, po 2–4 min. pripilkite arbatinį iki viršaus ir palikite 1–2 min.
  • Tinkamai užplikytos arbatos paviršiuje turi pasirodyti putų, jų nugriebti nereikia.
  • Gardi tik šviežiai užplikyta arbata, po kelių valandų juolab – kitą dieną, ji praranda gerą skonį ir aromatą, joje net susidaro kenksmingų raugų ir nuosėdų.
  • Tradiciškai arbata geriama nesaldinta.


Kilmės šalis – Turkija.

Rašyti apžvalgą

Žymos: turkiška, juodoji, arbata