Tonka pupelės
Tonka pupelės – tai tropinio medžio Dipteryx odorata, augančio Pietų Amerikos miškuose, sėklos. Kulinarijoje jos vartojamos skaninti saldžius kepinius, desertus, kremus, ledus ir pan. Patiekalams šios pupelės suteikia subtilų vanilės, saldynmedžio, karamelės ir gvazdikėlių, kuriuos papildo dar ir magnolijų užuomina bei amareto skonį bei kvapą. Maisto gamyboje tonka pupeles galima naudoti keliais būdais: patarkuoti į gaminį arba pavirti piene ar grietinėlėje. Virti reikėtų apie 10 min., kol pupelė suteiks skysčiui savo aromatą, vėliau kvapnų pieną naudoti įvairiems patiekalams. Taip pupelę virti galima iki 10 kartų!Kilmės šalis – Brazilija.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Susijusios prekės
Žymos: tonka, pupelės, grynuoliai