Maltos kumino sėklos
Kuminai yra tipiškas rytų virtuvės prieskonis, daugelio Indijos ir Meksikos patiekalų skonio dalis. Šis prieskonis pasižymi ypatingais aromatais.
Tai neįprasto, intensyvaus, stiproko, labai savito aromato ir skonio prieskonis, paprastai arba labai mėgstamas, arba nekenčiamas. Citrinų ir šildančių imbierų skoniai persipina su šviežiai pjautos medienos aromatais.
Skonis ir aromatas išreiškiamas stipriausiai kuomet prieš naudojimą yra paskrudinamas kuino sėklos sausoje keptuvėje arba karštuose riebaluose iki sėklų patamsėjimo.
Kuminai naudojami daržovių patiekalams, salotoms, troškiniams, tirštoms sriuboms, žuvies, vištienos, avienos, ryžių patiekalams gardinti, be jų neįsivaizduojami kari patiekalai ir plovai, jų dedama į įvairiausius prieskonių mišinius (garam masala, kari mišinius), kuminais taip pat gardinami sūriai, jogurtas, kuskusas, marinuojamos, konservuojamos daržovės, su kuminais kepama duona ir t. t.
Kuminų istorija prasideda 5000 m. pr. Kr. Viduriniuose Rytuose, ypač aplink Egiptą ir Iraną. Kuminų sėklų buvo rasta faraonų piramidėse, o egiptiečiai jį naudojo balzamavimo procese.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
Susijusios prekės
Žymos: ciberžolės, grynuoliai