Kava „Indonesia Java Jampit“
- Prekės kodas: Kava Indonesia Java Jampit
- Prieinamumas: Sandėlyje
- Grynasis kiekis: 1.00kg
-
29,90€
Kava „Indonesia Java Jampit“
Anot rašytinių šaltinių, Indonezijoje kava atsirado po to, kai olandų kolonistai 1696 m. kavos daigus iš Indijos atgabeno į dabartinę Džekartos teritoriją Javos saloje. Jau po keliolikos metų – 1712 m. pirmoji Javoje užauginta kava buvo sėkmingai parduota Amsterdame.
Jampit kavos plantacija, kurioje auginama mūsų siūloma kava, yra įkurta rytinės Java salos aukštumose ir yra viena iš penkių stambiausių salos valstybinių plantacijų, kartu su Blawan, Pancoer, Kayumas ir Tugosari. Įdomu tai, jog šios plantacijos veikia dar nuo tada, kai jas XVII a. pabaigoje įkūrė olandai, o Indonezijos valdžiai jos atiteko tik gerokai po Indonezijos nepriklausomybės atgavimo XX a.
Kavos uogos Jampit plantacijoje skinamos rankomis aplinkiniuose kaimeliuose įsikūrusių ir plantacijoje dirbančių darbininkų. Ką tik nurinktos uogos plaunamos ir drėgnuoju būdu apdorojamos vietinėje kavos apdirbimo stotyje. Po to, kai apdorojimo metu iš kavos uogų išgautos pupelės išdžiovinamos, jos dar perrenkamos rankiniu būdu, taip išrenkant defektuotas ir nustatytų standartų neatitinkančias pupeles. Šis kruopštus darbas, dažniausiai, patikimas vietoje dirbančioms moterims.
Labai vertinamą Jampit kavos kokybę lemia itin palankios aplinkos sąlygos. Jampit plantacija įkurta visai šalia Kawah Ijen – aktyvaus ugnikalnio, retkarčiais išspjaunančio vulkaninių pelenų, praturtintų mineralinėmis medžiagomis nusėdančiomis į dirvožemį. Indonesia Java Jampit kava – puikus pasirinkimas mėgstantiems stiprią ir ryškią Azijos skonių įvairovę įkūnijančią kavą. Neteko išbandyti? Būtinai išbandykite!
Poskonis – mandarinai, slyvos, agrastai, citrinžolė.
Kava pasižymi skonių kompleksiškumu, ryškiu aromatu.
Regionas – Jampit, Java sala.
Apdorojimas – drėgnasis.
Augimo aukštis – 1 200–1 700 m virš jūros lygio.
Pupelių rūšis – Arabica (Typica, Catimor).
Derliaus rinkimo laikotarpis – rugsėjis–gruodis.
Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5–25 °C temperatūroje.