Kava „India Monsooned Malabar AAA“


  • Prekės kodas: Kava India Monsooned Malabar AAA
  • Prieinamumas: Sandėlyje
  • Grynasis kiekis: 1.00kg

  • 24,50€




Kava „India Monsooned Malabar AAA“

Pasaulyje Indija puikiai žinoma kaip išskirtinių arbatų ir prieskonių gamintoja, tačiau jau daugiau kaip 150 metų Indija yra įtakinga šalis ir pasaulinėje kavos rinkoje.

Komercinis Indijos kavos kultivavimas prasidėjo apie 1840 m., kai britai įkūrė kavos plantacijas pietų Indijos kalnų teritorijoje. Ši vietovė pasižymi tropiniu klimatu, dideliu aukščiu virš jūros lygio, pakankamu pavėsio ir gausiu kritulių kiekiu bei derlingu dirvožemiu. Visos šios sąlygos puikiai tinkamos aukštos kokybės Arabika kavai auginti.

Kava „India Monsooned Malabar AAA“ pasižymi unikaliomis savybėmis: neįprastai šviesesne pupelių spalva, apvalesne forma ir didesnėmis bei pastebimai lengvesnėmis pupelėmis, lyginant su labiau įprastomis kavomis. Ir visa tai- dėl ypatingo kavos apdirbimo, vadinamo ,,musoniniu”. Po derliaus nurinkimo, kavos uogos džiovinamos saulėje po atviru dangumi, kol, galiausiai, nuo išdžiūvusių uogų atskiriamos žalios kavos pupelės. Iki šio etapo tokį kavos uogų apdirbimą vadintume ,,natūraliuoju” arba ,,sausuoju”, kuris įprastas ir itin populiarus tokiose šalyse kaip, pavyzdžiui, Brazilija. Tačiau ties šiuo etapu kavos  „India Monsooned Malabar AAA“ apdirbimo procesas nesibaigia. Po žalių kavos pupelių atskyrimo, jos išskirstomos pagal dydį ir patalpinamos sandėliuose iki musoninio sezono Indijoje pradžios, įprastai besitęsiančio nuo birželio iki rugsėjo mėnesio. Tuomet, kavos pupelės išpilamos ant betoninio grindinio 10–15 cm aukščio sluoksniu gerai vėdinamose pusiau atvirose patalpose, kuriose, vyraujant drėgniems musoniniams vėjams, kavos pupelės absorbuoja drėgmę, tampa beveik dvigubai didesnėmis, pakeičia spalvą iš šviesiai žalios į blyškiai auksinę, o skonio atžvilgiu kava beveik visiškai praranda savo prigimtinį Arabika kavai būdingą rūgštingumą.

Nors šios kavos skonį apibūdinti žodžiais labai sunku, tačiau degustuojant galėtų susidaryti įspūdis, jog kava buvo virta gamtoje ant laužo po atviru dangumi ir taip įgavusi švelnų dūmo prieskonį bei tirštumą. Ar ši kava gali patikti visiems? Ko gero, dėl neeilinių savybių, ne, tačiau jei Jūs būsite tarp tų, kuriems ši kava patiko, neabejotinai greitai priprasite prie šios kavos skonio taip, jog tikrai tapsite nuolatiniais „India Monsooned Malabar AAA“ pirkėjais. BŪTINAI išbandykite!


Poskonis – kakava, dūmo natos, kedro riešutai.

Kava pasižymi salstelėjusiu ryškiu skoniu, itin žemu rūgštingumu su dūmo prieskoniu.

Regionas – Pietų Indija, Karnataka, Vakarų Ghata.

Apdorojimas – musoninis.

Augimo aukštis – 1 100–1 200 m virš jūros lygio.

Pupelių rūšis – Arabica (Catimar, Kent).

Derliaus rinkimo laikotarpis – spalis–vasaris.


Laikymo sąlygos: laikyti tamsioje sausoje vietoje originalioje pakuotėje 5–25 °C temperatūroje.

Rašyti apžvalgą