Morkų kava
Gardi kavos alternatyva, mūsų kraštuose geriama nuo seno.SUDEDAMOSIOS DALYS
Valgomosios morkos (Daucus carota var. sativa) šaknys 100 %.
SAVYBĖS
Skaidulų (pektino, hemiceliuliozės, celiuliozės ir lignino) gausa padeda reguliuoti virškinimą, cukraus lygį kraujyje.
Turtingas „užslėptų daržovių“ gėrybių šaltinis, ypač beta karoteno, virstančio į vitaminą A, kuris itin svarbus augant, reguliuojantis mūsų regą ir ragenos drėgmę, padedantis stabdyti ląstelių mutacijas ir uždegimus, šalinti laisvuosius radikalus, stiprinti imuninę sistemą.
Itin mėgiama vaikų!
GAMINIMAS
1 a. šaukštelį kavos užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5–7 min. Gardu su mėgstamu pienu (ypač tinka kokosų), cinamonu. Skanaus!
Tinka ruošti visų tipų kavinukais ir pusiau automatiniais (nemalančiais) kavos aparatais.