„Grizlis“
…skanūs džiovinti vaisiai su alkoholio dvelksmu..
SUDEDAMOSIOS DALYS
Juodoji arbata, spanguolės, kvapai, raudonieji serbentai, avietės, braškės, spanguolių lapeliai, rugiagėlių žiedlapiai.
GALI BŪTI RIEŠUTŲ PĖDSAKŲ.
PARUOŠIMAS
- Arbatinuką kuriame plikysite arbatą pakaitinkite, kad įšiltų.
- Arbatžolių įberkite tiek šaukštelių, kiek puodelių gersite, ir dar vieną arbatinukui ir užpilkite karštu vandeniu.
- Pilkite tik pusę arbatinuko.
- Kai arbatą pritrauks, po 2–4 min. pripilkite arbatinį iki viršaus ir palikite 1–2 min.
- Tinkamai užplikytos arbatos paviršiuje turi pasirodyti putų, jų nugriebti nereikia.
- Gardi tik šviežiai užplikyta arbata, po kelių valandų juolab – kitą dieną, ji praranda gerą skonį ir aromatą, joje net susidaro kenksmingų raugų ir nuosėdų.
- Tradiciškai arbata geriama nesaldinta.
Kilmės šalis – Indija.